Vår berättelse


Det här är Karin o Elvis. Det är vi som har denna avel. Guapiaima´s är vårat stamnamn ,som betyder vackraste på spanska.

Jag bodde i Spanien i 10 år och Elvis föddes där så det blev naturligt för oss att få in lite spanskt och vi tycker ju att vi har vackra katter :) !

Varför jag valde Somali? Ville ha en ras som är aktiv och vi satt och kollade på youtube....och där!!! En Somali som någon körde agility med! Vad häftigt!! En läraktig och aktiv katt som man kan lära en massa om man bara vill, och även går i koppel! 

Så jag började leta runt och hittade våran J-Star´s Dombeya Wallichii( Som p) kallad Beya ,i Skövde. Hon va så klart liten ännu så henne fick vi vänta på i 2 månader. En Fawn tjej! Helt underbar .Vi planerade under tiden och vi ville så klart att hon skulle ha sällskap ,så Elvis skulle få en egen katt oxå. Vi hittade Missan ,en bondkatt ,född uppe i skogen utanför Rättvik. Det blev perfekt. Missan blev Elvis´s ögonsten som han köpte för sin veckopeng.

Tyvärr så råkade Missan ut för en bilolycka utanför vårat hem och det blev många tårar. Så vi valde att hitta en snygg Somalikille och parade Beya. Lilla Tiptop (Guapisima´s Rakel , Som n) kom i den kullen och det blev en ny ögonsten för Elvis.

Nästa olycka kom när Beya blev sjuk och det fanns inget o göra så hon fick  komma till katthimmlen.  Så när  Tiptop fick bebisar så fick Bounze (Guapisima´s Bounze Aby var.)bli kvar i hushållet.En underbart kelig och lekfull kille. 

Så har våran kattfamilj börjat.....